Příprava kvalitních výzkumných pracovníků pro konstrukční a technologický vývoj reaktorů IV. Generace

Logo projektu

Číslo projektu: CZ.1.07/2.3.00/09.0060
Datum zahájení projektu: 01.07.2009
Datum ukončení projektu: 30.06.2012

Zajištění dalšího odborného vzdělávání strojních inženýrů pracujících v jaderném výzkumu a vývoji. Vytvoření stabilního týmu, který se bude systematicky podílet na vývoji reaktorů nové generace z pohledu konstrukčního, materiálového a technologického. Příprava zapojení tohoto týmu do mezinárodních sítí jaderného vzdělávání a výzkumu: EURATOM (European Atomic Energy Community), ENEN (European Nuclear Engineering Network). Zapojení studentů do studia jaderné specializace a doktorandů do výzkumu v oblasti JE.

Přínosem projektu pro příslušníky cílové skupiny je rozšíření a upevnění jejich znalostí a dovedností v oblasti jaderné energetiky XXI. století, získání zkušeností a poznatků z průmyslové praxe a zahraniční spolupráce. Globálním přínosem bude pro podpořené osoby zvýšení jejich vlastního potenciálu a konkurenceschopnosti na energetickém trhu práce v evropském i celosvětovém měřítku.