Exkurze do reaktorové haly Škody JS ve středu 15.3.2017

Vážení studenti,

připravili jsme pro Vás exkurzi do reaktorové haly Škody JS. Uvidíte moderní provoz pro výrobu zařízení pro jaderné elektrárny.

V minulosti Škoda JS již dodala 21 kompletů zařízení JR VVER 440 (včetně 4x JE Dukovany), 3 komplety zařízení VVER 1000 (včetně 2x JE Temelín). Poslední velká zařízení byla vnitřní části největšího reaktoru na světě EPR budovaného ve finské JE Olkiluoto a v čínské JE Taišan, nebo vyvážecího stroje pro JE Flamanville ve Francii.

Dnes se Škoda JS zabývá především výrobou kontejnerů pro použité jaderné palivo pro JE Dukovany a JE Temelín podle nového konstrukčního řešení ŠKODA JS, utahováků matic hlavního přírubového spoje jaderného reaktoru pro JE Mochovce, nebo kompaktních mříží pro skladování vyhořelého jaderného paliva v bazénu u reaktoru.

Exkurze se koná ve středu 15.3. od 10:30 hod. Sraz účastníků bude před 8. branou a počet je omezen na 20 míst. Zájemci hlašte se na mail knewton@kke.zcu.cz a to nejpozději do pondělí 13.3. do 12:00 hodin a uveďte své jméno, příjmení a číslo OP.

08.03.17